Paradižnik

Paradižnik

Domač paradižnik je nepogrešljiva in skorajda vsakodnevna sestavina poletnih obrokov. Raste kot nekoč, v zemlji, obložen s slamnato steljo, ki zadržuje vlago in mu daje odličen okus in aromo, ki spominja na babičin paradižnik z vrta.

Paradižnik je pridelan na tradicionalen, preverjen način vzgoje paradižnika naših dedkov in babic. Zrastel je namreč v prleški zemlji, ki mu s svojo rodovitnostjo omogoča optimalne pogoje za rast. V pomoč mu je slamnata stelja, ki zadržuje vlago in veliko sočnih dni, ki dodajajo sladkobo. Na ta način že v času rasti razvija poln okus ter spominja na domač »paradajz«, kot mu narečno pravimo v Prlekiji. Na voljo je v poletnih in jesenskih mesecih.
Poleg vitaminov je obogaten tudi z minerali, še posebej s kalcijem, železom in magnezijem ter je odlična osvežitev za vroče poletne in jesenske dni. Zaradi načina pridelave ima certifikat Global GAP, ki predstavlja najvišji nivo dobre kmetijske prakse.
Še en nasvet: paradižnik v hladilniku izgublja okus, zato ga hranimo na sobni temperaturi ali v shrambi.